De Heks en De Krijger
/

Paganistische vrijhaven

 

Danielle Uriël

Daniëlle werd als jong meisje betoverd door de harp. Toen ze er voor het eerst een zag, was het liefde op het eerste gezicht. “Ik vond alle instrumenten prachtig, maar de harp maakte een diepe indruk. De volle klanken, de sierlijke vormen. Het is de koningin van de instrumenten. Vanaf dat moment wilde ik niets liever dan harpspelen”.

Ze ontving een degelijke, klassieke opleiding en ontwikkelde zich razendsnel. Vanaf jonge leeftijd trad ze op bij concoursen, in orkesten en op televisie. Een toekomst als concertharpiste lag in het verschiet. “Ik was vijftien toen ik werd uitgenodigd om te gaan studeren aan het conservatorium. Maar in plaats daarvan ben ik met harpspelen gestopt”.

Daniëlle koos een ander pad. “Ik voelde een diepe wens om het leven voluit te leven. Maar ik worstelde enorm met mezelf en met het leven. Dat moest eerst worden opgelost. Dus ging ik op zoek naar mezelf, mijn innerlijke drijfveren, mijn waarheid. Ik moest diepe, donkere stukken doorwerken om stapjes verder te komen. Dat was geen makkelijk proces, maar het leidde wel tot inzicht en acceptatie: Ja, dít ben ik!”

Ze volgde een opleiding tot haptotherapeut, om door te kunnen geven wat ze zelf had geleerd. “Het is bijzonder om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik merk dat ik als therapeut in staat ben om op een presente en transparante manier mensen bij te staan in hun verlangens en pijn.”

Ook kwam er weer ruimte voor de harp in Daniëlles leven. Maar op een andere manier dan in haar jeugd. Ze koos voor de prachtige klanken van de Keltische harp en ontwikkelde zich als zangeres. “Ik voel geen behoefte meer om alleen composities te spelen van grote componisten. Mijn stijl is intuïtief en meditatief. Ik wil met mijn muziek een veld van licht en liefde creëren. Een brug tussen hemel en aarde. Dat is de kracht van de harp. Het zijn helende klanken die het hart openen.”

Daniëlle Uriël is werkzaam als professioneel harpiste. Daarnaast geeft ze harples en is ze actief als therapeut. Daniëlle woont met haar gezin in Zutphen.