De Heks en De Krijger
/

Paganistische vrijhaven

 

El Periquin in Concert

Op Woensdag 20 april is bij De Heks en De Krijger een Flamenco avond geweest met Peter Kalb "el Periquín" en hij komt terug! Ergens in het najaar zal er een tweede concert worden gepland. Zodra de datum bekend is zal dit worden gepubliceerd.

Wanneer

Dit najaar

Ticket Prijs

€ 19,00

Meer informatie en cd verkoop:

http://elperiquin.com/home/


Bekend als flamencogitarist "el Periquin", is Peter Kalb gitarist, componist en leraar. Vanaf 2021 heeft hij negen CD's opgenomen, allen zeer goed ontvangen door de pers, waarop hij te horen is met zijn eigen composities.

Al meer dan 25 jaar treedt hij op in toonaangevende theaters over de hele wereld in Spanje, Mexico, Noord-Amerika, Duitsland, Luxemburg, Finland, Portugal, Marokko, Georgië, etc. Diverse malen werd hij uitgenodigd om te spelen op de Internationale Flamenco Biënnale in Nederland en Spanje.

Als docent aan het conservatorium in Arnhem (Nederland) is hij een wereldwijd gewaardeerde docent en geeft hij workshops en masterclasses.

Bekende flamencoartiesten met wie hij optrad, opnam en samenwerkte zijn o.a. Carles Benavent, El Paquete, El Piraña, Andres Marin, Joan Albert Amargos, Naike Ponce Gonzalez, Paco Javier Jimeno, Ana Fargas, El Piculabe, Rafita de Madrid, Sabu Porrina, Carmen Cortes, el Ciro, Yelsey Heredia, Elena Andujar,Yeye de Cadiz en vele anderen.

Vele malen werd hij uitgenodigd om samen te spelen met grote namen uit de jazz scene, zoals Stochelo Rosenberg en het Rosenberg trio, Laura Fygi, David Lenker, Augustin Carillo, Madeline Bell, Amina Figarova, Martin Verdonk, Cor Bakker, Gypsy Boys, Paul Schaefer, Paul van Kemenade, Tollak Ollestad, Izaline Calister enz.


Verschillende klassieke orkesten ontdekten zijn composities en nodigden hem uit om arrangementen van zijn composities met hem uit te voeren; het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Amsterdam, het Nieuw Ensemble met Ed Spanjaard, het Koninklijk Militair Capel "Johan Willem Friso". Op de "Gipsy Proms" met het Filharmonisch Orkest uit Bocholtz, onder leiding van Heinz Friesen, voerde hij het Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo uit.