De Heks en De Krijger
/

Paganistische vrijhaven

 

Handvasten bij De Heks en De Krijger

Veel mensen hebben het gevoel dat er iets van zingeving ontbreekt bij het trouwen in een Stadhuis. Als je voor de wet trouwt is dat volgens een bepaald protocol, met een ambtenaar en regels. Bij het Handvasten ben je aan geen enkele regel gebonden en mag je het helemaal zelf weten. Het is een oud Keltische manier om in het huwelijk te treden, een energetische verbinding op zielsniveau! In Nederland is handvasten (nog) niet een wettelijk huwelijk. Je hoeft niet voor de wet te trouwen, dit is een persoonlijke keuze. Je kunt ook Handvasten! Je kan ook beide doen.

Op onze unieke en sfeervolle locatie bieden wij Handvastingceremonies aan!
Handvasten grijpt terug op oude gebruiken, want er werd natuurlijk al gehuwd voordat er kerken bestonden.
Een belangrijk persoon in de stam verbond twee geliefden voor een jaar en een dag aan elkaar door middel van een ceremonie waarbij beide handen symbolisch aan elkaar werden gebonden met een koord. Zo kon het stel nagaan of ze echt bij elkaar wilden zijn en was de vrouw verzekerd van de veiligheid van een man tijdens haar zwangerschap en de eerste maanden daarna.
Tegenwoordig mag je zelf bepalen waarvoor je handvast: het kan een huwelijk zijn, maar ook een vriendschapsverbinding of een werkrelatie. Veelal wordt er gehandvast door een echtpaar voor "zo lang als onze liefde duurt", maar dat kan ook nog steeds voor een jaar en een dag of voor het leven. De keuze is aan jullie.

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij ons te handvasten. Middels een voorbespreking zullen we een op maat gemaakt ritueel opstellen die speciaal voor jullie is gemaakt! Daarnaast bieden wij uiteraard de mogelijkheid om met alle genodigden het geheel te vervolmaken met een onvergetelijk feest!

Overigens is het ook goed te noemen dat er "handparting" bestaat. De energetische verbinding tussen twee mensen kan ook ongedaan worden gemaakt op een rituele wijze. Ook als je niet wettelijk getrouwd of gehandvast bent geweest is dit mogelijk! Voor jouw persoonlijke wensen kunnen we maatwerk bieden.

Heb je interesse in Handvasten? Wil je er meer van weten? Neem gerust contact op met Ingeborg voor alle mogelijkheden en prijzen:  ingeborg@deheksendekrijger.nl